Κοροβέσης: «Ευγνώμων στον Π.Α.Ο.Κ.» (video)

Λένε πως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός χαμογελάει ... Η μετακίνηση του Νίκου Κοροβέση και του Χάρη Χαρίση από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Π.Α.Ο.Κ. γέμισε και τους δυο ποδοσφαιριστές όνειρα κι ελπίδα για να καθιερωθούν στην ομάδα, να ανδρωθούν μέσα από την παρουσία τους σ’ αυτήν και να εξελιχθούν με στόχο το καλύτερο δυνατό.
Κωστής Μπότσαρης
09/07/2017 • 08:48
Οι Μπότσαρης και Κοροβέσης
  • shares
Λένε πως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός χαμογελάει ... Η μετακίνηση του Νίκου Κοροβέση και του Χάρη Χαρίση από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Π.Α.Ο.Κ. γέμισε και τους δυο ποδοσφαιριστές όνειρα κι ελπίδα για να καθιερωθούν στην ομάδα, να ανδρωθούν μέσα από την παρουσία τους σ’ αυτήν και να εξελιχθούν με στόχο το καλύτερο δυνατό. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική.

Ο Χάρης βρίσκεται πλέον ως δανεικός στη Σιντ Τρούιντεν στο Βέλγιο κι ο Νίκος, έχοντας ολοκληρώσει τον εξάμηνο δανεισμό του στην ηπειρωτική ομάδα, συμμετέχει στην προετοιμασία του «Δικεφάλου» δουλεύοντας καθημερινά με πλήρη συνείδηση για να δείξει στη νέα τεχνική ηγεσία της ομάδας τις ικανότητές του και να περιμένει την κρίση της για το μέλλον του. Μια ημέρα πριν από τον δεύτερο φιλικό αγώνα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Χορστ της Ολλανδίας συνομιλήσαμε μαζί του για πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα. Αλλά καλύτερα ας δούμε τί μας είπε ο ίδιος, αρχικά για τη σεζόν που βίωσε:

«Ηταν η πιο περίεργη σεζόν που έχω περάσει ποτέ. Οντως ήταν η πιο δύσκολη για μένα αλλά πίστευα πως ... κάπως έπρεπε να φύγω από την ομάδα, να πάρω κάποια παιχνίδια ώστε να σώζω ότι ... σώζεται που λέμε, για να μπορέσω πάλι να βρω τον εαυτό μου γιατί – κακά τα ψέμματα – όταν μένεις δίχως παιχνίδια μια ολόκληρη χρονιά είναι κάτι δύσκολο για το μέλλον σου».
 
- Τί σε δίδαξε αυτή η σεζόν;
«Με δίδαξε .... Εντάξει, με πείσμωσε μπορώ να πω για να δουλέψω – ακόμη – πιο πολύ. Πρέπει ν’ αφήνεις στην άκρη όλες τις κακοτυχίες, τις δικαιολογίες και να ψάξεις να βρεις πάλι τον καλό σου εαυτό. Να βρεις δύναμη από κάπου ώστε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη».
 
- Με όλα αυτά που έχουν προηγηθεί χρονικά, αυτή τη σχέση σου με τον Π.Α.Ο.Κ. πώς θα την περιέγραφες;
«Εντάξει, είναι λίγο περίεργη γιατί δεν είχα την ανάλογη στήριξη όταν θα έπρεπε και δε μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που μου αναλογούσαν μέσα από τη δουλειά που έκανα, μέσα από τον αγώνα που έδινα αλλά πάλι είμαι ευγνώμων στον Π.Α.Ο.Κ., που ανήκω σ’ αυτήν την ομάδα και κάθε μέρα που είμαι εδώ, από εδώ και πέρα θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».
 
- Στην ομάδα ήρθατε μαζί με τον Χάρη (σ.σ. Χαρίση) από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκείνος βάδισε φέτος στα δικά σου χνάρια με τον δανεισμό του στο εξωτερικό. Υπάρχει κάτι άλλο κοινό ανάμεσά σας;
«Σίγουρα υπάρχουν πολλά κοινά. Ημασταν δυο παιδιά που ήρθαμε μαζί, κάναμε τα πάντα μαζί, πέραν του ότι είμαστε κολλητοί. Κι ο Χάρης προσπάθησε πάρα πολύ αλλά πιστεύω ότι στην περίπτωσή του είναι λίγο τυχερός αυτή τη στιγμή, επειδή θα δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Πήγε σ’ ένα καλό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι μόνο να ωφεληθεί μπορεί από αυτό. Κι επειδή τον ξέρω πολύ καλά και γνωρίζω το πείσμα που έχει, θα τα καταφέρει κι αυτό που έγινε θα του βγει σε πάρα πολύ καλό».
 
- Παρακολουθώντας τη μισή σεζόν με την ομάδα και την άλλη μισή μακριά από αυτήν σε τί συμπεράσματα κατέληξες;
«Μπορώ να πω πως ήταν μια επιτυχημένη χρονιά επειδή μετά από χρόνια ήρθε ένας τίτλος, που ξέρουν όλοι πόσο πάρα πολύ τον θέλαμε όλοι. Μέσα στη χρονιά έπαιξε πάρα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο ο Π.Α.Ο.Κ. αν εξαιρέσουμε ορισμένες στιγμές. Μπορώ να τη θεωρήσω επιτυχημένη. Βέβαια θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα πράγματα, να διεκδικήσει πιο καλά το πρωτάθλημα αλλά βήμα – βήμα θα έρθει κι αυτό».
 
- Υπάρχει μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με την οποία έχεις τα πρώτα σου βιώματα. Εντυπώσεις ως τώρα δίχως να μπει στην κουβέντα το ... καλός ή κακός γιατί εκ των πραγμάτων θα ήταν δύσκολο να ειπωθεί από έναν ποδοσφαιριστή ... Τί αλλάζει ίσως είναι η πιο σωστή διατύπωση της ερώτησης ...
«Το καλό είναι ότι έχω καταλάβει πως δε θέλει ν’ αλλάξει πολλά πράγματα γρήγορα για να μη μας μπερδέψει κι εμάς. Πιστεύω ότι του άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού που έπαιζε η ομάδα κι απλά θέλει να τον βελτιώσει, όχι ν’ αλλάξει ριζικά τα πράγματα κι αυτό είναι πολύ καλό για ένα ποδοσφαιριστή, επειδή δεν πάει πάλι να ξεκινήσει από το μηδέν, προσαρμόζεται πάνω σε κάποια πράγματα που θέλει ο προπονητής. Κι από την άλλη μπορώ να πω πως βγάζει μια θετική αύρα σαν άνθρωπος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

- Επειδή η συζήτησή μας αφορά τις αλλαγές και μια από αυτές είναι ο ... σχηματισμός, είναι σημαντικό πρόβλημα για κάθε ποδοσφαιριστή; Του αλλάζει πολλά πράγματα στο μυαλό του;
«Κοιτάξτε, εγώ προσωπικά δεν πιστεύω σε ... σχήματα. Πιστεύω στην προσωπικότητα του καθενός και πώς θα το διαχειριστεί μέσα στο μυαλό του ο κάθε ποδοσφαιριστής. Προσωπικά εγώ είτε παίξω 4-4-2 είτε 4-2-3-1 για μένα είναι το ίδιο. Λίγα πράγματα αλλάζουν, οπότε δε θέλω να σταθώ σε σχήματα».
 
- Εχετε συζητήσει προσωπικά, γνωρίζεις τί να περιμένεις και τί περιμένει η ομάδα από σένα;
«Οχι, ακόμη δεν έχω μιλήσει. Κάνω την προσπάθειά μου, να μας αξιολογήσει όλους ο προπονητής και μετά βλέπουμε».
 
- Μπορούμε να μιλήσουμε για τους φετινούς στόχους της ομάδας;
«Εννοείται ... Ο στόχος του Π.Α.Ο.Κ. έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι μόνον ο τίτλος στο πρωτάθλημα, το κύπελλο και δε νομίζω πως μπορούμε να κοιτάμε παρακάτω. Αυτή η ομάδα έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και πρέπει να κοιτάει στα μάτια όλους τους αντιπάλους και να διεκδικήσει από την αρχή με αξιώσεις το πρωτάθλημα».
 
- Προσωπικοί στόχοι;
«Προσωπικός στόχος για μένα είναι ... δουλειά καθημερινά, πείσμα κι αν μ’ αξιώσει ο Θεός και είμαι εδώ, να πάρω όσο περισσότερους αγώνες και να καθιερωθώ».
 
- Το γεγονός πως το επικείμενο πρωτάθλημα για τον Π.Α.Ο.Κ. θα ξεκινήσει με πλειάδα κεκλεισμένων των θυρών αγώνων στην Τούμπα τί σε κάνει να σκέφτεσαι;
«Εννοείται πως το σκέφτομαι από την ώρα που βγήκε η απόφαση. Είναι λίγο περίεργο, γιατί το να παίζεις επτά αγωνιστικές δίχως κόσμο είναι πάρα πολλές. Είναι σχεδόν ένας γύρος. Κάποια πράγματα στη νοοτροπία πρέπει ν’ αλλάξουν γενικά για να μην έρχονται τέτοιες τιμωρίες και να έχουμε τον κόσμο κοντά μας γιατί είναι πολύ σημαντικό», ολοκλήρωσε ο νεαρός ακραίος ποδοσφαιριστής.
Γράψτε το σχόλιο σας...
30/10/2019 • 07:14

Κομβικός παράγοντας το κίνητρο σε Λονδίνο και Νάπολι

Προβάδισμα νίκης σε εκτός έδρας αποστολές έχουν απόψε η Λειψία, η Αμπερντίν και η Ρέϊντζερς. Με βάση το κίνητρο μπορεί να καταφέρει κάτι καλό η Γιουνάϊτεντ στο Λονδίνο ενώ ματς με πολλά γκολ περιμένουμε στη Νάπολι.