Γλιτώνουν (;) τον υποβιβασμό Ηρακλής και Τρίκαλα

Ποια είναι τα βασικά σημεία της αναδιάρθρωσης.
13/05/2019 • 19:39
Ηρακλής, πανηγυρική
  • shares
Ο Ηρακλής και Τρίκαλα φαίνεται να είναι οι δύο ομάδες που πιθανόν να εκμεταλλευτούν την επικείμενη απόφαση της ΕΠΟ για τον αριθμό των ομάδων στη Super League 2.

Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να διεξαχθεί με 14 ομάδες (αντί 12), με τη σύμφωνη γνώμη της ομοσπονδίας, οπότε Ηρακλής και Τρίκαλα, που επρόκειτο να υποβιβαστούν στη Football League, θα παραμείνουν στην δεύτερη της τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Τα βασικά σημεία του νέου νόμου είναι η δημιουργία των τριών επαγγελματικών κατηγοριών και η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τη Super League 2 και την Football League, με την διοργάνωσή τους να γίνεται –τουλάχιστον στο ξεκίνημα- από τη σημερινή διοίκηση της Football League.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

-Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019 – 2020 είναι τρία. Η Super League 1 (A’ Eθνική), όπως μετονομάζεται η σημερινή Super League, η υπό σύσταση Super League 2 (B’ Eθνική) και η Football League (Γ’ Εθνική), που γίνεται το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

-Η υφιστάμενη ερασιτεχνική Γ’ Εθνική παραμένει ως έχει. Οι ομάδες που θα προβιβαστούν φέτος στη Football League οφείλουν εντός 30 ημερών από την επικύρωση της βαθμολογία να μετατραπούν σε ΠΑΕ.

-Η Super League 2 και η Football League θα διοργανώνονται από το φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Football League. O φορέας αυτός αναλαμβάνει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δύο πρωταθλημάτων. Εξαιρούνται οι ομάδες που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο. Περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ότι για συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται αποκλειστικά με τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της Super League 2 ή της Football League, το καταστατικό μπορεί να προβλέψει τη λήψη απόφασης αποκλειστικά από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Super League 2 ή Football League αντίστοιχα.

– Aπό τα τηλεοπτικά δικαιώματα της κατηγορίας το 2% θα πηγαίνει στη Super League, και συνολικά 9% στην «Ένωση Super League 2 και Football League».

– Η «Ένωση Super League 2 και Football League» θα έχουν κοινό ΔΣ στο οποίο θα μετέχουν όλα τα της Super League 2 και τέσσερα από τις ΠΑΕ της Football League. O πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος θα προέρχονται από τη Super League 2.
Γράψτε το σχόλιο σας...
30/10/2019 • 07:14

Κομβικός παράγοντας το κίνητρο σε Λονδίνο και Νάπολι

Προβάδισμα νίκης σε εκτός έδρας αποστολές έχουν απόψε η Λειψία, η Αμπερντίν και η Ρέϊντζερς. Με βάση το κίνητρο μπορεί να καταφέρει κάτι καλό η Γιουνάϊτεντ στο Λονδίνο ενώ ματς με πολλά γκολ περιμένουμε στη Νάπολι.