Αφαιρεί το χρυσό του 2004 από τον Χάμιλτον η ΔΟΕ!

09/08/2012 • 16:38
Αφαιρεί το χρυσό του 2004 από τον Χάμιλτον η ΔΟΕ!
  • shares

Σε αφαίρεση του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε ο Τάιλερ Χάμιλτον στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στην ποδηλασία δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αναμένεται να προχωρήσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Την Παρασκευή αναμένεται να εκδώσει την τελική ετυμηγορία της η πειθαρχική επιτροπή, σύμφωνα με πηγές της ΔΟΕ, οκτώ χρόνια μετά την πρώτη φορά που ο διάσημος πρωταθλητής, παρέβη τους κανονισμούς κατά της φαρμακοδιέγερσης.

Αρχικά είχε επιτραπεί στον Αμερικανό ποδηλάτη να διατηρήσει το μετάλλιο που κατέκτησε στην Αθήνα αν και είχε διαπιστωθεί πως είχε προχωρήσει στην παράνομη μέθοδο μετάγγισης αίματος. Αιτία ήταν πως λόγω εργαστηριακού σφάλματος, το δεύτερο δείγμα είχε ψυχθεί υπερβολικά με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Έναν χρόνο αργότερα όμως, ο Χάμιλτον ξαναβρέθηκε θετικός, στον Ποδηλατικό Γύρο της Ισπανίας και τότε τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών.

Ο αμερικανικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ (USADA) επέβαλλε πριν από δύο χρόνια στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της Αθήνας στην ποδηλασία δρόμου, αποκλεισμό οκτώ χρόνων επειδή ήταν υπότροπος. Τελικά, πριν από έναν χρόνο, ο ίδιος ο Χάμιλτον παραδέχτηκε μετά από άρνηση ετών σε μια εκπομπή του CBS, ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο 41χρονος σήμερα, Τάιλερ Χάμιλτον είχε καταλάβει την πρώτη θέση με χρόνο 57:31:74 στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης ανδρών της ποδηλασίας δρόμου στο Ολυμπιακό κέντρο Βουλιαγμένης, το 2004. Μόλις επισημοποιηθεί η απόφαση αφαίρεσης του μεταλλίου του από τη ΔΟΕ, το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας θα καταλήξει στον «ασημένιο» πριν οκτώ χρόνια, Βιάτσεσλαβ Εκίμοφ, από τη Ρωσία (57:50:58). Ακολούθως, ο «χάλκινος» στην Αθήνα συμπατριώτης του Χάμιλτον Μπόμπι Γιούλιχ (57:58:19) θα χρισθεί «αργυρός» και ο 4ος της Αθήνας, Μάικλ Ρότζερς, από την Αυστραλία θα γίνει κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας...
30/10/2019 • 07:14

Κομβικός παράγοντας το κίνητρο σε Λονδίνο και Νάπολι

Προβάδισμα νίκης σε εκτός έδρας αποστολές έχουν απόψε η Λειψία, η Αμπερντίν και η Ρέϊντζερς. Με βάση το κίνητρο μπορεί να καταφέρει κάτι καλό η Γιουνάϊτεντ στο Λονδίνο ενώ ματς με πολλά γκολ περιμένουμε στη Νάπολι.