TAGS

  Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη κι ο ανυποχώρητος αγώνας για Μνήμη, Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη!

  02/09/2020 • 13:56
  Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη κι ο ανυποχώρητος αγώνας για Μνήμη, Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη!
  • shares

  Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη αποτελεί ένα από τα ειδεχθέστερα μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε ολόκληρη την κατεχόμενη Ευρώπη. Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 2 Σεπτεμβρίου 1944, λίγες μέρες πριν την αποχώρησή τους από την Ελλάδα, ολοκαύτωσαν τον Χορτιάτη με τρομακτικό απολογισμό 149 νεκρούς: εξ αυτών, τα 109 θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά, 36 εκ των οποίων κάτω των 10 ετών! Ανάμεσα στους εν ψυχρώ δολοφονηθέντες και ολοκαυτωθέντες βρέθηκαν ακόμη και αβάπτιστα βρέφη. Στο φούρνο του Γκουραμάνη και το σπίτι του Νταμπούδη κάηκαν ζωντανοί δεκάδες άνθρωποι, γυναίκες και ανήλικα κορίτσια βιάστηκαν άγρια, πριν δολοφονηθούν, ενώ οι γονείς τους υποβλήθηκαν στο φρικτό μαρτύριο να παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν την κακοποίηση, τον βασανισμό και την εν ψυχρώ δολοφονία των παιδιών τους – ενώ στη συνέχεια δολοφονήθηκαν κι αυτοί με ανάλογο τρόπο. Το χωριό λεηλατήθηκε και παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

  Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη διέπραξαν Γερμανοί στρατιώτες και άντρες του Αποσπάσματος Καταδίωξης Ανταρτών του Φριτς Σούμπερτ. Πρόκειται για ένα φριχτό έγκλημα, που δεν το χωρά ανθρώπινος νους! Κι όμως, και σε αυτή την περίπτωση, έγινε συστηματική προσπάθεια επί δεκαετίες να μετριαστεί η ευθύνη των σφαγέων, Γερμανών και θλιβερών Ελλήνων συνεργατών τους ρίχνοντας το ανάθεμα στο ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση!

  Όμως η αλήθεια για τα πραγματικά αίτια του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη και όλων των Ολοκαυτωμάτων στην Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική από την προπαγάνδα των Γερμανών, των δωσίλογων αλλά και των σύγχρονων αναθεωρητών, Ελλήνων και ξένων, που απεχθάνονται την έννοια της Αντίστασης και επιχειρούν να μεταθέσουν την ευθύνη για τα αποτρόπαια ναζιστικά εγκλήματα από τους θύτες στα θύματά τους και συνολικά στον ελληνικό λαό, που αντιστάθηκε στο φασισμό και μάτωσε όσο λίγοι λαοί. Είναι, πλέον, απολύτως καθαρό και διασταυρωμένο ότι οι μαζικές σφαγές αμάχων στην Ελλάδα δεν είναι «αντίποινα», εξαιτίας, δήθεν, «απερίσκεπτων» και «αχρείαστων» ενεργειών της Εθνικής Αντίστασης αλλά προμελετημένες και καλά σχεδιασμένες εγκληματικές επιχειρήσεις του Γ’ Ράιχ - πράξεις εκδίκησης και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι στον φοβερούς εισβολείς και κατακτητές! Και παράλληλα, τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα υπηρετούσαν άλλες στρατηγικές επιδιώξεις της ναζιστικής Γερμανίας: εν προκειμένω, το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη συνδέεται και με την ασφαλή αποχώρηση της Βέρμαχτ από την Ελλάδα.

  Με βάση και τα παραπάνω, η διεκδίκηση των απαράγραπτων και στέρεα τεκμηριωμένων οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα συνιστά μία αναγκαία και επιτακτική πράξη Μνήμης, Αξιοπρέπειας και Δικαιοσύνης! Πυξίδα της εθνικής προσπάθειας αποτελεί το ιστορικό ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019, που δεσμεύει όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

  Δυστυχώς όμως, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο δεν βλέπουμε να υπάρχει καμία πρωτοβουλία από την ελληνική κυβέρνηση ή, έστω, τη Βουλή των Ελλήνων, στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Αντίθετα, βλέπουμε ενέργειες που καθιστούν απαγορευτική την προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα (επαναφορά δικαστικού ενσήμου για αναγνωριστικές αγωγές). Και παρέχουν πλήρη ανοχή, αν όχι υποστήριξη, σε επαίσχυντες πρωτοβουλίες της γερμανικής κυβέρνησης, που επικαλούνται την «συμφιλίωση», δήθεν, των δύο λαών αλλά αποσκοπούν ξεκάθαρα στην παραχάραξη της Ιστορίας και την υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών («Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας», «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», «Ελληνογερμανική Συνέλευση» κ.α.).


  Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
  Γράψτε το σχόλιο σας...
  30/10/2019 • 07:14

  Κομβικός παράγοντας το κίνητρο σε Λονδίνο και Νάπολι

  Προβάδισμα νίκης σε εκτός έδρας αποστολές έχουν απόψε η Λειψία, η Αμπερντίν και η Ρέϊντζερς. Με βάση το κίνητρο μπορεί να καταφέρει κάτι καλό η Γιουνάϊτεντ στο Λονδίνο ενώ ματς με πολλά γκολ περιμένουμε στη Νάπολι.