TAGS

  Ciel Fledge: A Daughter Raising Simulator Review

  24/02/2020 • 12:06
  Ciel Fledge: A Daughter Raising Simulator Review
  • shares

  Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις παιδιά.

  Studio Namaapa και PQube Limited κυκλοφόρησαν προσφάτως το νέο τους anime, visual novel simulator, ονόματι Ciel Fledge: A Daughter Raising Simulator. Το παιχνίδι ήρθε πρώτη φορά στα χέρια μας σε μορφή Early Access, οπότε έχοντας ήδη δει τι πραγματεύεται, θα σας δώσουμε μια ολοκληρωμένη ιδέα περί τίνος πρόκειται.

  Ζούμε λοιπόν στην ατμόσφαιρα της γης σε Arks, σε μια χρονολογία που ξεκινά με 3000, οπότε βρισκόμαστε ήδη πολύ μπροστά στο μέλλον. Ως ανυποψιάστοι κάτοικοι μιας πόλης, δεχόμαστε μια επίσκεψη από το Administration, που ακολουθείται από μια τεράστια έκπληξη. Ποια είναι αυτή η έκπληξη; Ότι μέσα σε δύο λεπτά βρισκόμαστε με ένα παιδί 10 χρονών στα χέρια, το οποίο μας ανέθεσαν να μεγαλώσουμε για δέκα ολόκληρα χρόνια, με αυστηρό φυσικά έλεγχο.

  Κάπως έτσι ξεκινάει και το Daughter Raising Simulator το οποίο όπως καταλάβατε μας βάζει στη θέση του γονιού και πρέπει να αναθρέψουμε την Ciel με τον καλύτερο τρόπο, τώρα που το Ark 5 στο οποίο διέμενε έχει καταστραφεί και αυτή υποφέρει από απώλεια μνήμης.

  Θα ξεκινήσετε έτσι από το χτίσιμο του χαρακτήρα σας. Ανάλογα με την προέλευση και τα επαγγέλματα που θα επιλέξετε, θα αποκτήσετε ανάλογα traits που θα σας βοηθήσουν στην σχέση σας με τη Ciel. Ως πατέρας ή μητέρα, θα πρέπει να φροντίζετε για το φαγητό και την ένδυση της Ciel, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εργάζεστε. Μπορείτε να επιλέξετε Part Time Job και Overtime Job, με το τελευταίο να μειώνει το affection της Ciel απέναντί σας. Αυτές βέβαια δεν είναι οι μόνες επιλογές, καθώς το Spoil και το Oversee θα σας επιτρέπουν είτε να κακομάθετε την κόρη σας, είτε να μειώσετε το affection της καθώς την ελέγχετε στα πάντα.

  Ο βασικός στόχους του παιχνιδιού είναι η δημιουργία του εβδομαδιαίου προγράμματος της Ciel. Μέσα σε αυτό μπορείτε να βάλετε μαθήματα, activities, part-time jobs, ενώ είναι σημαντική και η συνεχής αλληλεπίδραση με τους φίλους σας. Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Ciel είστε πάντα θεατής και τα γραφικά αυτής της διαδικασίας είναι παιχνιδιάρικα και αρκετά εντυπωσιακά.

  Εκτός από τις καθημερινές της δραστηριότητες, η Ciel θα έρχεται αντιμέτωπη και με challenges κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα challenges αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Fight, Quiz και Score. Το πρώτο σας βάζει να φτάσετε το hp του αντιπάλου στο 0, το Quiz σας βάζει πχ να κάνετε 10 συνεχόμενους συνδυασμούς χωρίς λάθος, ενώ τα Score Fights είναι αυτό που φαντάζεστε, καθώς με αντίπαλο τον χρόνο θα πρέπει να συγκεντρώσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό πόντων. Μπορεί όλα αυτά να σας ακούγονται πολύπλοκα αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, αφού το μοναδικό mechanic και των τριών Challenge είναι το match 3. Υπάρχουν έτσι 4 διαφορετικά χρώματα/elements και εσείς πρέπει να κάνετε συνδυασμό τριών. Σε αυτά τα challenges θα σας βοηθούν και οι φίλοι σας, γι'αυτό και είπαμε παραπάνω ότι όσο πιο δυνατός είναι ο δεσμός, τόση περισσότερη βοήθεια θα έχετε.

  Θέλουμε όμως πριν συνεχίσουμε να σας δώσουμε ορισμένα tips για τον νέο και αναπάντεχο ρόλο που θα αναλάβετε. Καταρχάς, η ανατροφή της Ciel παρακολουθείται στενά από το Administration. Ο,τι στραβοπάτημα σοβαρό κάνετε θα έχει και τις ανάλογες επιπτώσεις, από επίπληξη μέχρι και φυλάκιση, ανάλογα το πόσο κακός γονιός ήσασταν. Επίσης καλό θα ήταν να έχετε ποικιλία στο πρόγραμμα που δημιουργείτε αλλά και στο δικό σας πρόγραμμα εργασίας, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε για όλα τα διαθέσιμα traits αναλόγως. Φυσικά και υπάρχουν βασικά stats και άλλα υπο-stats τα οποία όχι μόνο θα καθορίσουν τον χαρακτήρα της Ciel, αλλά θα προσαρμόσουν και το τέλος που θα δείτε στην ιστορία. Τέλος, μην ξεχνάτε να μιλάτε στη νέα σας κόρη, καθώς αυτός είναι ένας μικρός αλλά σημαντικός τρόπος να βοηθήσετε την ώθηση των προαναφερθέντων stats.

  Συνεχίζοντας, όσον αφορά την ιστορία του, το Ciel Fledge πραγματεύεται στο background τον τρόμο που προκαλούν οι Gigants, μια εξωγήινη εχθρική φυλή, η οποία ωστόσο δεν είναι η μόνη που απειλεί την ανθρωπότητα. Στο δρόμο σας θα βρείτε διάφορες μυστηριώδεις φιγούρες που θα σας ακολουθούν στο ταξίδι σας. Το story σε γενικές γραμμές κινείται αργά και είναι ένας από τους λόγους που αυτό το simulator είναι μια πολύ δυνατή προσπάθεια. Δεν θα σας πούμε περισσότερα σε αυτόν τον τομέα, για να μην χαλάσουμε την διασκέδαση σας.

  Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε τα Explorations, τα οποία καταναλώνουν μια ολόκληρη εβδομάδα στο πρόγραμμα της Ciel. Σε αυτή την ιστορία η επιφάνεια της Γης είναι πολύ επικίνδυνη και θα πρέπει να χαρτογραφηθεί για να γνωρίζουν οι κάτοικοι αν είναι ασφαλές να κάνουν βόλτες σε συγκεκριμένα σημεία. Με τη βοήθεια των φίλων της, η κόρη σας εξερευνά τον κόσμο και αντιμετωπίζει πολλές απειλές και ανακαλύπτει διάφορα αντικείμενα. Το Exploration δεν είναι αναγκαστικό αλλά είναι σίγουρα ένα διασκεδαστικό κομμάτι του παιχνιδιού, για το οποίο η Ciel θα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη, ειδικά όσον αφορά το Stamina της και το Strength της.

  Από την πλευρά των αρνητικών, το Ciel Fledge μπορεί να γίνει κουραστικό με το επαναλαμβανόμενο gameplay του και ας μη γελιόμαστε, η ατέρμονη παρακολούθηση της οθόνης καθώς η κόρη σας κάνει τη ζωή της δεν είναι για όλους. Δυστυχώς ούτε τα Challenges βοηθούν σε αυτόν τον τομέα, καθώς η επανάληψή τους κατάφερε να κουράσει και εμένα που είμαι μανιακή με τέτοιου είδους παιχνίδια. Παράλληλα και παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ένα σχετικά κοντά στην πραγματικότητα simulator, λείπουν βασικά στοιχεία της συμπεριφοράς ενός ανήλικου, όπως για παράδειγμα τα νάζια και οι φωνές, κάτι που μας βγάζει λίγο από το κλίμα του παιχνιδιού.

  Μιλάμε όμως για ένα παιχνίδι που αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις δυσκολίες του να μεγαλώνει κανείς παιδί και είναι ένας ευχάριστος τρόπος να σπαταλήσετε 20-30 ώρες.

  Το review βασίστηκε στις ψηφιακές εκδόσεις του παιχνιδιού για PC και Nintendo Switch, οι οποίες μας παραχωρήθηκαν από την PQube.


  Πηγή: IGN Greece

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  30/10/2019 • 07:14

  Κομβικός παράγοντας το κίνητρο σε Λονδίνο και Νάπολι

  Προβάδισμα νίκης σε εκτός έδρας αποστολές έχουν απόψε η Λειψία, η Αμπερντίν και η Ρέϊντζερς. Με βάση το κίνητρο μπορεί να καταφέρει κάτι καλό η Γιουνάϊτεντ στο Λονδίνο ενώ ματς με πολλά γκολ περιμένουμε στη Νάπολι.