TAGS

  Pillars of Eternity II: Deadfire Review

  14/02/2020 • 13:01
  Pillars of Eternity II: Deadfire Review
  • shares

  Loading screams!

  HObsidianείναι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τα παλαιού τύπου ισομετρικά RPG. Αν και σε μεγάλο ποσοστό πρόκειται για sequels βασισμένα σε αδειοδοτημένους τίτλους, η δουλειά τους δεν υφίσταται καμία αντίθεση από τα πρωτότυπα, μεταδίδοντας την ίδια διάθεση χωρίς να απόσχουν από τα originalprojects. Τρανταχτό παράδειγμα το NeverwinterNights 2. Όλη αυτή η εκμεταλλεύσιμη γνώση που έχει συσσωρευτεί λειτούργησε σαν καταλύτης στην υλοποίηση δικών τους ιδεών, με πιο πρόσφατο το PillarsofEternityπου αναγκάστηκαν να χρηματοδοτήσουν μέσω kickstarter. Η επιτυχία του τίτλου έφερε το sequelPillarsofEternityII: Deadfire, ακολουθώντας για μια ακόμη φορά ένα crowdfundingcampaign που έφτασε το στόχο του εντός μιας ημέρας. Εντυπωσιακό αλλά και καθόλου περίεργο αφού πρόκειται για μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη σειρά. Πίσω λοιπόν στον κόσμο της Eora όπου η ζωή συνεχίζεται "καλά" ή "άσχημα", αν μπορούμε να κάνουμε έναν τέτοιο απόλυτο διαχωρισμό, συνεχίζοντας την περιπέτεια σας σε έναν κόσμο ανάλογα με την κατάσταση που τον αφήσατε.

  Πέντε χρόνια λοιπόν μετά από τα γεγονότα που προηγήθηκαν στον πρώτο τίτλο, ο νεκρός θεός Eothas θα αναστηθεί κάτω από το CaedNua. Το οχυρό μας. Και πέρα από τις φυσικές καταστροφές απομυζεί τις ψυχές όλων όσων βρίσκονται στην περιοχή. Η ιστορία εστιάζει για ακόμη μια φορά στον Watcher, εμάς δηλαδή, όπου θα επιδοθούμε σε ένα κυνηγητό με το fantasyσκηνικό να διευρύνεται πέρα από το inlandοδοιπορικό, επεκτείνοντας την εξερεύνηση του κόσμου και εν πλω στο DeadfireArchipelago. Ο τίτλος ακολουθεί μια αφήγηση με heavilyπεριγραφικό περιεχόμενο που νομίζεις ότι εξιστορεί ένας masterDM, και το καλογραμμένο highfantasyσενάριο ενός κόσμου με βαθύ lore, εξαπλώνεται μέσω των επιλογών μας.

  Η δυσκολία βέβαια εδώ είναι ότι αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τα γεγονότα του κόσμου, θα βρεθείς να πνίγεσαι σε ακαταλαβίστικους διαλόγους όπου βάση αυτών και των απαντήσεών σας θα χτίσετε το background του χαρακτήρα σας. Υπάρχει φυσικά κάποια επεξήγηση αλλά είναι αρκετά basic. Αν ξεκινάτε τη σειρά με το Deadfireθα βοηθούσε να ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει στο σύμπαν για να απολαύσετε καλύτερα κάθε πτυχή αυτού του κόσμου, ώστε για να είστε απόλυτα σίγουροι ότι συμφωνείτε με τις επιλογές που θα κάνετε, και την πορεία που θα ακολουθήσετε. Vitalσκέλος αφού βάση αυτού επηρεάζονται άμεσα οι σύντροφοί σας και ο τρόπος που σας βλέπουν. Υπάρχει πίνακας όπου μπορείτε να παρακολουθείτε αυτή την εξέλιξη καθώς και για το που στέκεστε σε σχέση με τα τέσσερα factionτου παιχνιδιού. Εδώ ανάλογα με το reputationθα επηρεάζεται και ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώνετε τις αποστολές.

  Ακόμη όμως και αν ένα μεγάλο κομμάτι του τίτλου ακολουθεί το τρίπτυχο διάλογοι-επιλογές-συνέπειες, άλλο τόσο καταλαμβάνει το explorationπου δεν περιορίζεται μόνο στις τοποθεσίες του mainstory, αλλά εξαπλώνεται και εν πλω. Με το πλοίο σας αποκαλύπτεται σταδιακά έναν θαλάσσιο χάρτη σπαρμένο από νησιά τα οποία αφού κατακτήσετε καθαρίζοντας dungeons και απαλλάσσοντάς τα από τους θησαυρούς τους, μπορείτε να τα βαφτίσετε. Οι θαλάσσιοι οδοί δεν είναι βέβαια μόνο για την αφεντιά σας. Εκτός από εμπορικά πλοία θα συναντήσετε και πειρατικά συστήνοντάς μας έτσι ένα νέο mechanicγια τον τίτλο. Ναυμαχίες. Εδώ όχι μόνο είστε σε θέση να δίνετε εντολές για το πώς θα πλευροκοπήσετε το εχθρικό σκαρί ή πώς να του ξεφύγετε, αλλά εξελίσσεται και μάχη onboard. Αν βγείτε νικητής μαζεύεται experiencepointsόπου σας ανεβάζουν βαθμό.

  Αρχικά ίσως η εμπλοκή να μην είναι και η σοφότερη επιλογή, ιδιαίτερα όταν το πλοίο σας ανήκει στην κατηγορία του σκυλοπνίχτη, όταν όμως το αναβαθμίσετε (μπορείτε επίσης να αγοράσετε καινούργιο) τα πράγματα αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Υπάρχει shipmanagementκαι απαιτεί πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού στην ανάλογη θέση, υγιεινή σίτιση για το πλήρωμα, μισθούς και φυσικά κατάλληλη φροντίδα για τυχόν τραυματίες. Αν αθετήσετε τις υποχρεώσεις σας η ανταρσία είναι στο κατώφλι σας . Πρέπει να ομολογήσω ότι αρχικά η ιδέα μου φάνηκε κάπως παράταιρη που δεν μπορούσε να δέσει με ένα τέτοιου είδους RPG. Δεν θα μπορούσα να κάνω μεγαλύτερο λάθος αφού όλο το concept είναι άρτια δομημένο και απόλυτα συνδεδεμένο με το mainstory.

  Στο κομμάτι της μάχης ανάλογα με την τακτική που πορεύεστε, είτε επιλέγοντας μια πιο ελεγχόμενη εμπειρία είτε αφήνοντας μια πιο χαλαρή προσέγγιση όπου δεν θα ασχοληθείτε με την κάθε μικρή λεπτομέρεια, τα πράγματα δεν είναι περίπατος και σε αυτό συμβάλλουν τα πολλά controlsπου πρέπει να αφομοιώσετε. Γενικότερα σαν σύνολο έχει πολύ πληροφορία να απορροφήσεις, είτε πρόκειται για την ιστορία, τα mechanics, το builtupτου χαρακτήρα στο οποίο τώρα έχουν προστεθεί τα multiclasses, τον τρόπο που διεξάγονται οι ναυμαχίες κτλ. Και παρότι είναι ολοκληρωμένο και ισορροπημένο, ταυτόχρονα μπορεί να αποδειχθεί και ¨πολύ¨. Αυτό βέβαια κρίνεται καθαρά από τις προτιμήσεις του κάθε παίκτη.

  Όπως βέβαια κάθε gameδεν μένει εντελώς αλώβητο όσο καλοφτιαγμένο και αν είναι. Τα controlsστο συγκεκριμένο τίτλο δεν είναι και τα καλύτερα. Για παράδειγμα στο charactercreationυπήρχε καθυστέρηση στην ενεργοποίηση εντολών. Ταυτόχρονα υπάρχουν θέματα με τον τρόπο κίνησης όπου τα πλαίσια διαδρομής είναι κάπως περιορισμένα ενώ οπτικά δεν δίνεται αυτή η εντύπωση, και το lootχρειάζεται συγκεκριμένη οπτική γωνία. Θα συναντήσετε κάποια freezesκαι framedropsεδώ και εκεί αλλά τίποτα από τα παραπάνω δεν θα καταφέρει να σας χαλάσει την εμπειρία του game. Αυτό που δημιουργεί όντως πρόβλημα είναι τα loadingscreens. Απόλυτα κουραστικά και χρονοβόρα σε σημείο να βαριανασαίνεις όταν βλέπεις πόρτα και πρέπει να εισέρθεις.

  To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από τις THQ Nordic και Enarxis Dynamic Media.


  Πηγή: IGN Greece

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  30/10/2019 • 07:14

  Κομβικός παράγοντας το κίνητρο σε Λονδίνο και Νάπολι

  Προβάδισμα νίκης σε εκτός έδρας αποστολές έχουν απόψε η Λειψία, η Αμπερντίν και η Ρέϊντζερς. Με βάση το κίνητρο μπορεί να καταφέρει κάτι καλό η Γιουνάϊτεντ στο Λονδίνο ενώ ματς με πολλά γκολ περιμένουμε στη Νάπολι.