TAGS

  Doraemon Story of Seasons Review

  02/12/2019 • 17:00
  Doraemon Story of Seasons Review
  • shares

  Time travel και αγροτική ζωή.

  Η ιστορία του Doraemon ξεκίνησε το 1970, όταν οι Fujiko Fujio, ένα δίδυμο mangaka (manga artists) αποφάσισε να δημιουργήσει ένα manga με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας για παιδιά. To Doraemon είναι ένα από τα best-selling manga παγκοσμίως και σχεδόν πενήντα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου manga, ο Doraemon γίνεται πρωταγωνιστής στο Story of Seasons, ένα agricultural simulation RPG με ρίζες στην Ιαπωνία, που επίσης μετρά πάνω από είκοσι χρόνια κυκλοφορίας. Ίσως οι περισσότεροι γνωρίζετε το Story of Seasons με το όνομα Harvest Moon, καθώς η σειρά άλλαξε όνομα το 2014 όταν η εταιρία-developer του παιχνιδιού έπαψε να έχει δικαίωμα χρήσης του αρχικού ονόματος, όμως η αλλαγή του τίτλου έγινε μόνο για τη Δύση. Στην πραγματικότητα δηλαδή το Story of Seasons αποτελεί τη συνέχεια της σειράς, αφού το όνομα Harvest Moon πλέον χρησιμοποιείται από άλλη εταιρία.

  Το πάντρεμα του Doraemon με το Story of Seasons ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Τα παιχνίδια Harvest Moon είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό των farming simulation games αφού ακολουθούν ένα χαλαρό gameplay και ευχάριστες ιστορίες, ενώ ο Doraemon είναι ένας από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες από manga ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με την Ιαπωνική κουλτούρα. Η περιπέτεια του Doraemon, του Noby και των φίλων τους ξεκινά όταν μία περίεργη καταιγίδα τους οδηγεί σε ένα άγνωστο μέρος και μάλιστα πίσω στο χρόνο. Η παρέα αισθάνεται χαμένη ενώ ο Doraemon έχει χάσει όλα τα gadgets που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να καταλάβουν που βρίσκονται και πώς θα γυρίσουν πίσω στον τόπο και τον χρόνο στον οποίο ζούσαν.

  Για καλή τους τύχη, σε αυτό το άγνωστο μέρος γνωρίζουν τον Harmon, έναν μικρό αγρότη που ζει με τη γιαγιά του, η οποία φαίνεται να γνωρίζει κάποια πράγματα για την κατάστασή τους. Ο Harmon προσφέρει στον Noby ένα σπίτι για να ζει ενώ τον διδάσκει πως θα καλλιεργήσει τη γη και θα δημιουργήσει τη δική του φάρμα, τουλάχιστον μέχρι να καταφέρει να γυρίσει στη δική του εποχή. Η υπόλοιπη παρέα βρίσκει επίσης εργασία και στέγη, καθώς στο συγκεκριμένο μέρος είναι απαραίτητο να εργάζονται και τα παιδιά ώστε να έχουν όσα χρειάζονται. Φυσικά ο κύριος στόχος τους είναι η επιστροφή, όμως χωρίς τα gadgets του Doraemon και χωρίς στοιχεία για το πώς κατέληξαν σε αυτό το χωριό πρέπει πρώτα να αναζητήσουν απαντήσεις.

  Ως farming simulator το Doraemon Story of Seasons είναι αναμενόμενο να έχει ένα συγκεκριμένο τύπο gameplay. Μετά από ένα κουραστικό tutorial με διάρκεια μίας ώρας, οι υποχρεώσεις σας ξεκινούν! Η μέρα ξεκινά στις έξι το πρωί και οι εργασίες του Noby, του χαρακτήρα σας, είναι πολλές. Από την καλλιέργεια της γης και την εκτροφή ζώων μέχρι το ψάρεμα και την εξόρυξη διάφορων ορυκτών, σίγουρα δε θα κουραστείτε να εξερευνείτε τις επιλογές που έχει να προσφέρει το παιχνίδι. Αυτός που μάλλον θα κουραστεί είναι ο Noby, ο οποίος χρειάζεται ύπνο και φαγητό για να μην καταλήξει στο νοσοκομείο του χωριού. Η επιβίωση δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς αρχικά έχετε στην κατοχή σας μόνο πέντε σπόρους, όμως σταδιακά οι επιλογές αυξάνονται.

  Η διαδικασία είναι απλή, όμως παράλληλα και σύνθετη. Ξεκινώντας με λίγους μόνο σπόρους πρέπει να καταφέρετε να καλλιεργήσετε τη γη, να αποκτήσετε εισόδημα και σταδιακά να επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας. Τα έσοδα από τους πρώτους σπόρους και τα πρώτα ψάρια που θα πιάσετε μάλλον θα γίνουν περισσότεροι σπόροι και φαγητό, αφού οι αντοχές του Noby είναι περιορισμένες. Για να μη λιποθυμήσει ο επίδοξος αγρότης μας μπορείτε να επισκεφθείτε το εστιατόριο του χωριού και να προμηθευτείτε φαγητό ή αργότερα και να μαγειρέψετε οι ίδιοι, ενώ επίσης υπάρχει η δυνατότητα να βάλετε τον Noby για ύπνο οπουδήποτε και οποτεδήποτε ώστε να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

  Ενώ το gameplay είναι συνολικά ευχάριστο, μέχρι να γίνει η αρχή και να αποκτήσετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα η ζωή στη φάρμα είναι δύσκολη. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα βρεθείτε χωρίς φαγητό και ο Noby θα καταλήξει στο νοσοκομείο, ενώ μέχρι να αποκτήσετε πρόσβαση σε αξιόλογο εξοπλισμό για τη φάρμα σας και κουζίνα για το σπίτι σας η κούραση θα είναι μεγάλη και το αποτέλεσμα μάλλον όχι και τόσο ικανοποιητικό. Ακολουθώντας τη συνταγή των κλασικών Harvest Moon παιχνιδιών το gameplay ακολουθεί αργούς ρυθμούς και μας αφήνει να απολαύσουμε για λίγο την ηρεμία του χωρίου όπου μας οδήγησε η μυστηριώδης καταιγίδα, όμως ίσως κουράσει όσους δεν έχουν εμπειρία από παλαιότερα farming simulator RPGs.

  Η εμφάνιση του παιχνιδιού είναι πανέμορφη, αφού εκτός από τους γνωστούς και αγαπημένους χαρακτήρες από το Doraemon και οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού είναι καλοσχεδιασμένοι, ενώ το χωριό φαίνεται σαν να είναι ζωγραφισμένο στο χέρι. Τα χρώματα του παιχνιδιού είναι ζωντανά και δημιουργούν ένα όμορφο συναίσθημα. Η μουσική είναι πολύ καλή, με τις απαραίτητες εναλλαγές ανάλογα με τα γεγονότα της ιστορίας, και το voice acting, όπου υπάρχει, είναι εξαιρετικό, με highlight τη χαριτωμένη και αστεία φωνή του Doraemon.

  To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη Bandai Namco Hellas.


  Πηγή: IGN Greece

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  30/10/2019 • 07:14

  Κομβικός παράγοντας το κίνητρο σε Λονδίνο και Νάπολι

  Προβάδισμα νίκης σε εκτός έδρας αποστολές έχουν απόψε η Λειψία, η Αμπερντίν και η Ρέϊντζερς. Με βάση το κίνητρο μπορεί να καταφέρει κάτι καλό η Γιουνάϊτεντ στο Λονδίνο ενώ ματς με πολλά γκολ περιμένουμε στη Νάπολι.