TAGS

  Baldur’s Gate & Baldur’s Gate II: Enhanced Editions Review

  02/12/2019 • 15:13
  Baldur’s Gate & Baldur’s Gate II: Enhanced Editions Review
  • shares

  Πόσο THAC0 είπαμε ότι έχεις;

  Roleplayinggame. Το "αινιγματικό είδος" που απασχόλησε παρέες εφήβων την δεκαετία του ’90, οι οποίοι ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των RPGκαι στην χώρα μας, με την εισχώρηση αυτού του νέου “trend” από το εξωτερικό, στους κύκλους των nerdsτης εποχής. Εποχή που σηματοδοτήθηκε από την δεύτερη έκδοση κανονισμών του AdvancedDungeonsandDragonsτης TSR. Με ένα DM (dungeon master)oοποίος σε κάθε τραπέζι πραγματοποιούσε αγωνιώδεις προσπάθειες για να εξελίξει την ιστορία του, προσπαθώντας συγχρόνως να μυήσει παίκτες, οι οποίοι κατά τύχη ή από απλή περιέργεια είχαν συστήσει ένα partyχωρίς πιο πριν να γνωρίζουν καν την ύπαρξη των πολυεδρικών ζαριών. Την ίδια περίοδο μία νεοσύστατη καναδική εταιρεία έχοντας αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης του AD&Dκάνει δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα, επιτυγχάνοντας στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει, να επαναπροσδιορίσει και να εδραιώσει στο gamingκοινό την κατηγορία των RPG. Το όνομα αυτού, BaldursGate, και η ημερομηνία κυκλοφορίας του έπους των RayMuzykaκαι JamesOhlen στα PC, 21 Δεκεμβρίου 1998.

  Αυτό που ακολούθησε πάνω κάτω είναι γνωστό σε όλους μας. Μέσω του εθιστικού gameplay, της πληθώρας των επιλογών, είτε στο κομμάτι του buildτου party,είτε με τις επιλογές που μπορούν να γίνουν μέσω του καταπληκτικού storytellingτης Bioware, η δεκαετία και κάτι που ακολούθησε, μπορεί να χαρακτηριστεί η χρυσή εποχή των roleplayinggames χαρίζοντάς μας πολλά, και αξεπέραστα για πολλούς, διαμάντια. 2012 και λίγο πριν την “καταστροφή” του κόσμου η Atariμε την συμβολή της OverhaulGamesεπανεκδίδουν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων το BaldursGateEnhancedEditionγια τα PCεισακούοντας τις προσευχές των hardcorerpg-άδων. Επτά χρόνια μετά, κάλιο αργά παρά ποτέ, φθάνει και η πολυπόθητη έκδοση για τις κονσόλες στα χέρια μας.

  Στην Enhanced Εdition του Baldurs Gateαρχικά να ενημερώσουμε ότι συμπεριλαμβάνονται εκτός από τα δύο coreπαιχνίδια, BaldursGate και BaldursGate 2, όλα τα expansions. SiegeofDragonspearκαι ΤheBlackPitsγια το πρώτο και το ThroneofBhallκαι BlackPits ΙΙ :GladiatorsofThay για το δεύτερο, καθώς και τρία καινούργια partymembers.Το portστις κονσόλες πρέπει να τονίσουμε ότι είναι ιδιαίτερα ποιοτικό, με την καινούργια ανανεωμένη έκδοση της InfinityEngineνα στέκεται περήφανα στο ύψος των περιστάσεων. Μεταξύ των δύο τίτλων οι developersμας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε exportκαι importαντίστοιχα το saveμας με τον χαρακτήρα σε οποιαδήποτε φάση του παιχνιδιού βρισκόμαστε αλλά χωρίς να μεταφέρεται και η πρόοδος των companionsμας.

  Η περιπέτειά μας ξεκινάει με το να σετάρουμε τον ήρωα και το partyμας. Τα optionsεδώ για το buildτου χαρακτήρα, αν και γνώριμα για τους πάλιουρες του ΒaldursGate αλλά και του boardgameτης WizardsoftheCoast, σίγουρα θα τους εντυπωσιάσουν για ακόμα μία φόρα. Class, genre, race, alignment, abilities, skill, appearanceκαι όνομα είναι οι κατηγορίες που διακατέχονται από πλουραλισμό επιλογών όπου ναι έχουν σημασία. Αν είστε φρέσκος σε αυτά τα θρυλικά παιχνίδια και δεν είχε τύχει να ασχοληθείτε ποτέ με αυτά, πάρτε τον χρόνο σας διότι κάθε απόφασή θα παίξει τον ρόλο της στην εξέλιξη της επαφής σας με τους NPCαλλά και με τον τρόπο που θα αντιμετωπίσετε τους εχθρούς σας στις μάχες.

  Η εισαγωγή της ιστορίας μας βρίσκει ορφανούς, υπό την κηδεμονία του μάγου Gorion, να κατοικούμε στο φρούριο του Candlekeepστα δυτικά παράλια του SwordCoast με τη παρότρυνση του οποίου περνάμε βράδυ τα τείχη της πόλης κατευθυνόμενοι προς το άγνωστο. Χωρίς να αναφέρουμε τίποτα άλλο από εδώ και στο εξής για την ιστορία, να τονίσουμε ότι το "έπος" των BaldursGateθα σας ανταμείψει για τις εκατό και βάλε ώρες περίπου που θα ασχοληθείτε με τα παιχνίδια. Ο χρόνος που αναφέρουμε όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ σχετικός και αυτό διότι σε κάθε γωνιά της κάθε πόλης που θα συναντήσετε, οι ιστορίες των κατοίκων θα σας οδηγήσουν σε πλειάδα παράπλευρων αποστολών. Αυτό πολλές φορές θα επιτευχθεί και ασυνείδητα από την πλευρά σας, διότι με τον τρόπο που είναι τοποθετημένοι οι NPCκαι η διαδραστικότητα που έχουν με ολόκληρο το partyσας, την ενασχόληση σας με τα sidequests θα τα βλέπετε αρκετές φορές σαν λογική συνέχεια.

  Στο σύστημα μάχης για να μπορέσει ο παίκτης να ανταποκριθεί άμεσα χωρίς την χρήση ποντικιού στις κονσόλες έχει υιοθετηθεί η δυνατότητα του auto-pauseπου είναι επιλεγμένη από default. Έτσι με το που έρθετε σε encounterμε έναν εχθρό, ενεργοποιείται αυτόματα, δίνοντάς σας την δυνατότητα να σχεδιάσετε κατάλληλα την στρατηγική που θα ακολουθήσετε. Στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας σίγουρα θα είναι κάτι που θα σας ταλαιπωρήσει γιατί θα αναγκάζεστε αρκετές φορές να χρησιμοποιείτε το pauseμενού για να την βγάλετε καθαρή. Ευτυχώς με το πέρας της ώρας και καθώς η ενασχόληση σας με το game προχωρά, αυτή η ιδιαιτερότητα θα σας γίνει συνήθεια.

  Στον οπτικό τομέα η ανανεωμένη Ιnfinityengineδίνει το κάτι παραπάνω στο ποικιλόμορφο κόσμο των ForgottenRealmsκαι ακουστικά πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι στα καλύτερά του με πολλούς σύγχρονους τίτλους να ζηλεύουν την καθαρότητα των ambientbackgroundήχων άλλα και το voiceacting των ηθοποιών. Μικρή παραφωνία μόνο σε αυτό το τρίτου προσώπου ισομετρικό RPG, είναι η περιήγηση μέσα σε "στενές" περιοχές. Ο point 'n'click τρόπος παρουσιάζεται πιο αξιόπιστος από την "οδήγηση" με τον αναλογικό μοχλό, χωρίς όμως να λείπουν τα διάφορα glitches και οι ταλαιπωρίες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μέλη του partyμας παγιδεύτηκαν σε κλειδωμένα δωμάτια, τα οποία βρεθήκαν εκεί από σπόντα χωρίς να έχουν την δυνατότητα να βγουν έξω, και με εμάς να κάνουμε crossfingersγια να μην απέχει πολύ το προηγούμενό μας save.

  To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.


  Πηγή: IGN Greece

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  30/10/2019 • 07:14

  Κομβικός παράγοντας το κίνητρο σε Λονδίνο και Νάπολι

  Προβάδισμα νίκης σε εκτός έδρας αποστολές έχουν απόψε η Λειψία, η Αμπερντίν και η Ρέϊντζερς. Με βάση το κίνητρο μπορεί να καταφέρει κάτι καλό η Γιουνάϊτεντ στο Λονδίνο ενώ ματς με πολλά γκολ περιμένουμε στη Νάπολι.