TAGS

  This Is (Not) America

  21/10/2020 • 13:49
  This Is (Not) America
  • shares

  Πανδημία, ύφεση και ανεργία, πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, τυφώνες και πλημμύρες στη Λουιζιάνα, ταραχές και δολοφονίες Αφροαμερικανών και δύο προεδρικοί αντίπαλοι κατώτεροι των περιστάσεων και των προσδοκιών, συνθέτουν το προεκλογικό σκηνικό στις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη υπερδύναμη και οικονομία του πλανήτη μας προχωρά προς την τελική ευθεία των προεδρικών της εκλογών, με τόσα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία δίνουν την εντύπωση μιας χώρας που βρίσκεται στο κατώφλι του χάους. Καταρχάς η πανδημία της Covid-19 έχει προκαλέσει εώς τώρα 220.000 θανάτους, ενώ 8,2 εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ -ο μεγαλύτερος αριθμός παγκοσμίως.
   
  Μια παγωμένη οικονομία

  Η χώρα είναι διχασμένη, πολλές οικονομικές και άλλες δραστηριότητες έχουν ανασταλεί, παραλύοντας μεγάλα τμήματα της οικονομίας. Το αμερικανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 31% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ενώ η συνολική ύφεση για το 2020 θα κυμανθεί στο -5%, με το χειρότερο σενάριο να κάνει λόγο για -6,5%. Η ανεργία, που είχε φθάσει στο 15% τον περασμένο Μάιο, μειώθηκε στη συνέχεια στο 8% (περίπου 22 εκατομμύρια άνεργοι), αλλά από τον Οκτώβριο άρχισε και πάλι να ανεβαίνει. Μέσα σε μια βδομάδα μόνο, στις αρχές του Οκτώβρη, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας άγγιξαν τις 900.000. Ύφεση, ανεργία, φτώχεια και υπερχρέωση, σκιαγραφούν ένα ζοφερό προεκλογικό τοπίο. 

  Η καθημερινότητα των πολλών χειροτέρευσε

  Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών έχουν τη δική τους λίστα προτεραιοτήτων. Παρόλα αυτά δεν αδιαφορούν για την ακύρωση της δεύτερης προεδρικής συζήτησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν και των συζητήσεων στη Γερουσία σχετικά με τον διορισμό της βαθιάς συντηρητικής Έμι Κόνι Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Δεν αδιαφορούν για τις αιματηρές συγκρούσεις σε διαμαρτυρίες για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών, ούτε και για το γεγονός ότι σχεδόν οκτώ εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και 220.000 έχουν ήδη πεθάνει. Ωστόσο ο μέσος Αμερικανός εστιάζεται στην καθημερινότητά του, που δυσκολεύει απειλητικά.

  Παλεύει να βγάλει πέρα τον μήνα του και να πληρώσει μηνιαίες υποχρεώσεις που περιλαμβάνουν λογαριασμούς, φόρους, δόσεις για στεγαστικά, αυτοκίνητα ή φοιτητικά δάνεια, τα οποία συχνά εξοφλούνται μετά από δεκαετίες. Αυτό από μόνο του μοιάζει κατόρθωμα αυτή την εποχή. Αν και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων εργάζεται κυριολεκτικά όλη την ημέρα, συχνά σε δύο δουλειές και ξεκουράζεται μόνο μία ημέρα την εβδομάδα, υπάρχουν πάρα πολλοί που βρίσκονται σε υποαπασχόληση, με μειωμένα έσοδα, καθώς και ο τεράστιος αριθμός των ανέργων που φυτοζωούν με τα πολιτειακά επιδόματα.


  Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
  Γράψτε το σχόλιο σας...
  30/10/2019 • 07:14

  Κομβικός παράγοντας το κίνητρο σε Λονδίνο και Νάπολι

  Προβάδισμα νίκης σε εκτός έδρας αποστολές έχουν απόψε η Λειψία, η Αμπερντίν και η Ρέϊντζερς. Με βάση το κίνητρο μπορεί να καταφέρει κάτι καλό η Γιουνάϊτεντ στο Λονδίνο ενώ ματς με πολλά γκολ περιμένουμε στη Νάπολι.