5 πράγματα που θέλεις να μάθεις για το «Robocop»

0
Πόλυ Λυκούργου
10/05/2018 • 14:02
5 πράγματα που θέλεις να μάθεις για το «Robocop»
  • shares
O σκηνοθέτης του «Elite Squad»,  Χοσέ Παντίλα,  υπογράφει το remake του «Robocop» του 1987 σε μία ταινία με κεντρικό θέμα το αιώνιο δίλημμα των sci-fi ταινιών: «Μan vs. Τhe Μachine». 

Αμερική, 2028. Η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο επικινδυνότητας. Ενας άλλος ορατός κίνδυνος: οι τρομοκρατικές ενέργειες σε περιοχές της Μέσης Ανατολής , όπου η Αμερική έχει αναλάβει την «ευημερία» και την ειρήνη. Η μόνη λύση που έχει εφευρεθεί είναι οι αστυνομικοί-ρομπότ, μία πατέντα της κατασκευάστριας εταιρίας Omnocorp, που θέλει να φέρει τις μηχανές για να επιτηρούν τους ανθρώπους. Η πολιτεία μέχρι στιγμής αντιτίθεται: τα ρομπότ έχουν ικανότητες, αλλά όχι κρίση και ηθική. 

Μέχρι που έρχεται μία πρώτη περίπτωση που μοιάζει μοναδική: όταν ο Αλεξ Μέρφι, ένας φιλότιμος αστυνομικός (σύζυγος και πατερας) τραυματίζεται σοβαρά, η Omnicorp θ' αναλάβει να τον διασώσει, μεταμορφώνοντας του σ' ένα ον που είναι μισό ρομπότ, μισός άνθρωπος. Βιονικό, ρομποτικό σώμα, αλλά ανθρώπινος νους, συνείδηση, κρίση. Ο Αλεξ θα γίνει ο RoboCop, προστάτης του Ντιτρόιτ από τον κόσμο του εγκλήματος. Πόσο όμως μπορεί η «μηχανή» ν’ απαρνηθεί τις ανθρώπινες αξίες και το συναίσθημα;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
Γράψτε το σχόλιο σας...