5 πράγματα για το «Lion»

0
Πόλυ Λυκούργου
16/01/2018 • 16:11
5 πράγματα για το «Lion»
  • shares
Η πιο συγκινητική ταινία της χρονιάς με τους Νικόλ Κίντμαν και Ντέιβ Πατέλ.  Διαβάστε το ακόμα πιο συγκινητικό της παρασκήνιο... 

Στη βόρεια Ινδία, ο πεντάχρονος Σαρού χάνεται από την επίβλεψη του μεγάλου του αδελφού, μπαίνει στο λάθος τρένο, και ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στην χαοτική Καλκούτα. Εκεί γίνεται ένα από τα ημι-άγρια παιδιά του δρόμου και σαν από θαύμα καταφέρνει να επιβιώσει από πολλούς κινδύνους, καταλήγοντας σε ένα ορφανοτροφείο. Υιοθετείται από ένα ζευγάρι Αυστραλών, οι οποίοι τον μεγαλώνουν με αγάπη και του δίνουν ευκαιρίες που δε θα είχε ποτέ στη ζωή του. Ο φοιτητής πια Σαρού, όμως, κουβαλά την πληγή του αποχωρισμού από την οικογένειά του και αποφασίζει να τους ψάξει με τη βοήθεια ενός καινούριου τεχνολογικού βοηθήματος που ονομάζεται... google earth.

Οσο κι αν φαίνεται ως καθαρόαιμο μελόδραμα, πρόκειται για αληθινή ιστορία. Βασίζεται στο βιογραφικό μυθιστόρημα του Σαρού Μπρίρλεϊ «A Long Way Home» και το πώς, ακριβώς έτσι, έψαξε και βρήκε τις ρίζες και τη χαμένη του οικογένεια. 

Μπορεί το «Lion» να μην κέρδισε σε καμία κατηγορία από τις 6 οσκαρικές του υποψηφιότητες, αλλά κέρδισε 2 BAFTA (Α' Ανδρικού και σεναρίου), αλλά και τις καρδιές των θεατών που τη θεωρούν ως μία από τις καλύτερες της χρονιάς. 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
Γράψτε το σχόλιο σας...