5 πράγματα που δεν ξέρατε για το «Donnie Brasco»

0
Πόλυ Λυκούργου
23/06/2017 • 14:25
5 πράγματα που δεν ξέρατε για το «Donnie Brasco»
  • shares
Η γκανγκστερική ταινία που έδωσε στον Αλ Πατσίνο έναν εκόμα εμβληματικό μαφιόζικο ρόλο και στον Τζόνι Ντεπ την ευκαιρία να παίξει δίπλα σ' έναν θρύλο, γίνεται φέτος 20 χρονών! Διαβάστε το παρασκήνιό της και απολαύστε ξανά ένα από τα καλύτερα αστυνομικά νουάρ που φέτος γιορτάζει την 20η επέτειο από την πρεμιέρα του στις αίθουσες.

Το «
Donnie Brasco», βασισμένο σε αληθινή ιστορία, δίνει την αφορμή στον γιο του «Νονού» Αλ Πατσίνο να επιστρέψει στο «Οικογενειακό» genre και να μας ξανασυστήσει τον ακόμα τηλεοπτικό σταρ Τζόνι Ντεπ ως ένα πολυτάλαντο, σκοτεινό κινηματογραφικό πρωταγωνιστή. 

Ο Ντεπ υποδύεται τον πράκτορα του FBI Τζόζεφ Πιστόνε ο οποίος προσποιείται τον κλέφτη διαμαντιών και καταφέρνει να διεισδύσει στην μαφία της Νέας Υόρκης με το ψευδώνυμο Donnie Brasco. O «Λέφτι» Τουγκιέρο  είναι ο μαφιόζος που εγγυάται στα αφεντικά του για την αξιοπιστία του νέου μέλους, αγνοώντας φυσικά την πραγματική του ταυτότηα. Ο Πιστόνε θα περάσει 6 χρόνια ως τσιράκι της μαφίας, μαζεύοντας ενοχοποιητικά στοιχεία και φορώντας κοριό. 

Διαβάστε 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το «Donnie Brasco»:

Βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Ο Τζόζεφ Ντ. Πιστόνε, όχι απλά υπήρξε, αλλά μετά το πέρας αυτής της αποστολής έστειλε 200 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στο ειδώλιο και τον Λέφτι που είχε εγγυηθεί γι'αυτόν, στο θάνατο. Bλέποντας την ταινία ομολόγησε ότι είναι κατά 85% αυθεντική. «Αποτυπώνει τη μαφία όπως ακριβώς είναι...» Σε μια συνέντευξή του επίσης, ο Πιστόνε εξήγησε ότι το FBI δεν είχε πει ούτε στον ίδιο, ούτε στην οικογένειά του πόσο ακριβώς χρόνο θα λείψει. Έζησε με την ταυτότητα του Μπράσκο για 6 ολόκληρα χρόνια και δεν είχε καμία επαφή με τους δικούς του. 

Όλο το Χόλιγουντ κυνηγούσε το ρόλο. Πολλοί και διάσημοι χολιγουντιανοί πρωταγωνιστές αγωνίστηκαν για να κερδίσουν το κεντρικό ρόλο. Ονόματα όπως των Τομ Κρουζ, Τζον Τραβόλτα, Αντι Γκαρσία, Αλεκ Μπόλντγουϊν, Νίκολας Κέιτζ και Τζον Κιούζακ πέρασαν από ακροάσεις για να υποδυθούν τον «Donnie Brasco»

Τζόνι Ντεπ. Όμως ο Τζόνι Ντεπ είχε το χρίσμα του Νονού. Ο Αλ Πατσίνο (ο οποίος ήταν κι αυτός αρχικά στη λίστα για να υποδυθεί τον Μπράσκο) κέρδισε το ρόλο του Λέφτι και αμέσως πρότεινε τον Ντεπ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Είχε διαβάσει ότι ο πιτσιρικάς τότε είχε διαλύσει μία σουίτα ξενοδοχείου και επέμενε ότι «έχει μια πιο σκοτεινή πλευρά». Ο Ντεπ πέρασε 6 μήνες κάνοντας παρέα και μελετώντας τον αληθινό Τζόζεφ Ντ. Πιστόνε. Πήγαιναν μαζί γυμναστήριο και σήκωναν βάρη. 

Αλ Πατσίνο. Είναι εμπειρία να έχεις έναν από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς στην ταινία σου. Είναι μεγαλύτερη εμπειρία να παρακολουθείς πώς δουλεύει. Πέραν όλων των άλλων (τι κάνει με το σενάριο όταν ξεκινά να μιλάει), ο Πατσίνο είχε λόγο σε όλα: διάλεξε την γκαρνταρόμπα και τα γυαλιά του, κι, ενώ δεν καπνίζει, επέμεινε να καπνίζει φυτικά τσιγάρα για την αυθεντικότητα του ρόλου. «Μιλάμε για μπόχα» θυμάται ο Ντεπ. 

185. Αν τα μετρήσετε ένα ένα, τόσα είναι τα «fuck» που ακούγονται στην ταινία. 


Γράψτε το σχόλιο σας...