Γαλλικό...κλειδί νίκης

0
Νίκος Τζουάννης
29/11/2010 • 06:00
Γαλλικό...κλειδί νίκης
  • shares

Οι "Πράσινοι" κέρδισαν ακόμα περισσότερα στο κομμάτι της ψυχολογίας και η επιστροφή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μονάχα θετική επίδραση μπορεί να έχει για το Τριφύλλι στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου.

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα είδε από τους παίκτες του διάθεση, πείσμα και αποφασιστικότητα, υπομονή, διάρκεια στο παιχνίδι τους, προσήλωση στο στόχο νίκης και κρατά τα πολλά θετικά και τα λίγα...αρνητικά στοιχεία που παρουσίασαν οι Πράσινοι στον αγώνα με την Κέρκυρα.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ορεξάτος και ...διαφορετικός στο Νησί των Φαιάκων. Αν και μόλις λίγες ημέρες στην Παιανία, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα προσπαθεί με ...εντατικά να διδάξει στους παίκτες του την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία και τα πρώτα δείγματα...γραφής του Πορτογάλου προπονητή ήταν φανερά στο παιχνίδι των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Οι Πράσινοι έτρεξαν αρκετά για άλλο ένα αγώνα, δεν άφησαν κενούς χώρους, είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και σωστή αμυντική λειτουργία στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης( εξαίρεση τα λάθη στο φινάλε), ενώ έφτασαν στο αξιοπρόσεκτο ποσοστό του 67% στην κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να επιβάλλουν το ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο. 

Εντυπωσιακή βελτίωση παρουσίασε το Τριφύλλι και στο passing game, με τους Πράσινους να έχουν την απαιτούμενη κίνηση στο χώρο, περιορίζοντας αισθητά τα λάθη στη μεταβίβαση της μπάλας.
Ομάδα με ορθολογικό πλάνο τακτικής παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα. Από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο Φερέιρα διάβασε καλά το παιχνίδι και δεδομένων των συνθηκών(ντεμπούτο του Ίβηρα τεχνικού στο ελληνικό πρωτάθλημα) βρήκε τις σωστές απαντήσεις στο...γρίφο του αγώνα. Ουσιαστικές κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού από τον πάγκο, ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας από τους Πράσινους-που έμειναν πιστοί στο σχέδιο του προπονητή τους-και το μόνο που έλειπε από τους Νταμπλούχους ήταν το γκολ.
Εκεί ανέλαβε δράση ο Τζιμπρίλ Σισέ και το ...γαλλικό κλειδί της ομάδας, κατάφερε για άλλη μια φορά να ανοίξει τις πύλες της νίκης, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση τριών σημαντικών βαθμών που φέρνουν και πάλι το Τριφύλλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας...