Ο Δώνης καλά τα είπε. Τον άκουσε κανείς;

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τον τολμηρό και ειλικρινή Γιώργο Δώνη και αναλύει όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού για θέματα που ...καίνε.
0
Νίκος Τζουάννης
06/05/2019 • 10:31
Ο Γιώργος Δώνης
  • shares
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έχει μάθει να κρύβεται πίσω από το ...δάκτυλο του. Όσα έχει να πει, θα τα πει! Πάντα είχε αυτό το σπάνιο χάρισμα στο λόγο και ένα διαφορετικό επίπεδο και τρόπο σκέψης. Η παρουσία του στο εξωτερικό, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής, του άνοιξε ακόμα περισσότερο τους ορίζοντες, ωστόσο στο μυαλό του δεν μπήκε ποτέ το κομμάτι της ... διπλωματίας. 

Έμαθε να λέει την αλήθεια, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές. Ακόμα και αν πονάει. Το ίδιο έκανε και μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, όταν ο τεχνικός του Τριφυλλιού σε ένα μίνι - απολογισμό, αναφέρθηκε σε θέματα που όλοι γνωρίζουν στο "στρατόπεδο" των Πράσινων, αλλά λίγοι ασχολούνται! Μίλησε για πράγματα που κάνουν ...τζίζ και με αφοπλιστική ειλικρίνεια, απλά μετέφερε σκέψεις και συναισθήματα. Μια δύσκολη και προβληματική κατάσταση, η οποία απασχολεί τον ίδιο και τους παίκτες του Παναθηναϊκού. 

Ο ποδοσφαιρικός ρεαλισμός είναι το πρώτο πράγμα, με το οποίο ασχολήθηκε ο Δώνης, κάνοντας λόγο ακόμα και για "αποστολή αυτοκτονίας". Το θέμα της ενότητας απασχόλησε και απασχολεί αρκετά τον τεχνικό των Πράσινων και οι άδειες εξέδρες, αλλά και η "βουβή αποχή" των οπαδών του Παναθηναϊκού προβληματίζουν έντονα τον Δώνη. Το ζει και το βιώνει σε κάθε παιχνίδι.Και ξέρει την δύναμη που έχει ο κόσμος του Τριφυλλιού. Τη γεύτηκε και έγινε και αυτός πιο δυνατός, όταν ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής. Με τον τρόπο του και αρκετά κομψά, πέταξε το ...γάντι στον ...απόντα Γιάννη Αλαφούζο και έδωσε κάποιες απαντήσεις. 

Δεν συμφωνώ σε όλα με τον Γιώργο Δώνη. Άφησε αρκετά αναπάντητα ερωτήματα, όμως σε γενικές γραμμές, τα λόγια του ήταν σταράτα και αντρίκεια. Παναθηναϊκά. Μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας, ίσως ενόχλησε αρκετούς με όσα είπε, όμως το ζητούμενο είναι να έχουν ακουστεί τα λόγια του εκεί που πρέπει.
Γράψτε το σχόλιο σας...