Και τώρα τι γίνεται;

O Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την παραίτηση του Γιάννη Αλαφούζου και την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό.
0
Νίκος Τζουάννης
22/09/2017 • 08:19
Κρίσιμες στιγμές στον Παναθηναϊκό.
  • shares
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Ο Γιάννης Αλαφούζος επέλεξε μια γραπτή δήλωση για να ανακοινώσει την παραίτηση του από τα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και άνοιξε επίσημα την πόρτα της εξόδου. 

Μέσω του novasports.gr σας είχαμε ...προετοιμάσει γι' αυτή την εξέλιξη. Ήταν πλέον ...κοινό μυστικό. Η απόφαση είχε παρθεί εδώ και καιρό και το μόνο που απέμενε ήταν η ανακοίνωση της. Τίτλοι τέλους λοιπόν για τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος επέλεξε να μην τραβήξει ξαφνικά την ... πρίζα, αφήνοντας ένα μικρό διάστημα αναμονής μήπως και ...αναρρώσει ο "ασθενής" (και βρεθεί τελικά διάδοχη κατάσταση). 

Διαβάσαμε το mea culpa του Αλαφούζου και την απολογία του προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, δεν γίναμε σε καμία περίπτωση πιο ...σοφοί αναφορικά με τον γρίφο του χρέους της ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος - αν και ...παρκάρει τις μετοχές του - έριξε το ...μπαλάκι στους "ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας"  και πάμε στην επόμενη ημέρα. Γιατί υπάρχει ...ζωή και μετά τη - γεμάτη αποτυχίες - εποχή Αλαφούζου. Ακόμα και αν η κατάσταση είναι οριακή και οι Πράσινοι βρίσκονται στην αφετηρία της δυσκολότερης περιόδου στην ιστορία τους. 

Και τώρα τι γίνεται;

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι μέχρι στιγμής ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που έδειξε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ενδιαφέρον για την ΠΑΕ. Ο ίδιος έριξε τους τίτλους τέλους στο ενδεχόμενο ενασχόλησης του με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, μετά τις άκαρπες συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο, όμως δεν μένει ασυγκίνητος από τις ραγδαίες εξελίξεις. Από τη στιγμή που υπερτερεί η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό, ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ, αν και οι πιθανότητες μοιάζουν λιγοστές...

Για την ώρα, θα μπει σε εφαρμογή - και για όσο διάστημα χρειαστεί - το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Ο Αλαφούζος θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί εν μέρει την ΠΑΕ για ένα μικρό διάστημα (μέχρι τα Χριστούγεννα;), προκειμένου να μην υπάρξει άμεσα τεράστιο πρόβλημα στην ομάδα, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε με τη γραπτή του δήλωση (20 εκ. ευρώ) και ...ΤΕΛΟΣ. 

Σε αυτό το διάστημα, ο Βασίλης Κωνσταντίνου θα ...χτυπάει τις πόρτες επιφανών Παναθηναϊκών για να υπάρξει οικονομική ενίσχυση, ωστόσο αν οι προσπάθειες δεν έχουν αποτέλεσμα, τότε θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα για το Τριφύλλι.

Το "ξεπούλημα" βασικών ποδοσφαιριστών θα είναι πια ...ανάγκη, οι περικοπές στα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσης και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή ακόμα χειρότερα αν θα βγει η σεζόν. Γιατί πλέον αυτό θα είναι το στοίχημα... Να αντέξει ο Παναθηναϊκός αυτούς τους δυνατούς τριγμούς...  
Γράψτε το σχόλιο σας...