Πίσω από τις λέξεις...

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο Novasports.gr για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ίδρυση του «PAO Foundation».
0
Νίκος Τζουάννης
13/09/2017 • 18:24
Δημήτρης Γιαννακόπουλος
  • shares
Λίγο φως στο ...ομιχλώδες τοπίο έριξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την γραπτή του δήλωση, καθώς ξεκαθάρισε κάποια πράγματα αναφορικά με τις προθέσεις του για ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. 

Όπως αναμενόταν, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός επανέλαβε την πρόταση του για το PAO Foundation και χαρακτήρισε το όραμα του για το Τριφύλλι ως «μονόδρομο για τη βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού». 

Κάλεσε τους επιφανείς και τους απλούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού σε «συστράτευση», έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος, τη δημιουργία «Παναθηναϊκής Πολιτείας» στο ΟΑΚΑ και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αναλάβει ή να διαχειριστεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τα ...χρέη της. 

Αναφορικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα, η φράση – κλειδί είναι: «η παρούσα διοίκηση να παραδώσει την ΠΑΕ, απαλλαγμένη από τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος». Εδώ μπαίνει στο …παιχνίδι ο Γιάννης Αλαφούζος και ζητείται επίσημα πλέον από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να αναλάβει τα χρέη. 

Δεν προκύπτει από ...πουθενά ότι ο Γιάννης Αλαφούζος σκοπεύει να πάρει πάνω του όλες τις οφειλές. Όμως υπάρχει η πληροφόρηση πως προτίθεται να αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι των χρεών και να συμβάλλει ακόμα και με διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ στην προσπάθεια εκμηδενισμού του χρέους. Αν αυτό είναι …αρκετό για να προχωρήσει το εγχείρημα θα φανεί στην πορεία. 

Παράλληλα η Πολιτεία βλέπει με θετικό μάτι την προοπτική συστέγασης όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, Ερασιτέχνης) στο ΟΑΚΑ και τη δημιουργία «Παναθηναϊκής Πολιτείας» με μακροχρόνια μίσθωση.  

Όμως σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, θα παίξει η ανταπόκριση που θα υπάρξει από τα Παναθηναϊκά ...πορτοφόλια, αλλά και από τον κόσμο του Τριφυλλιού. 

Ξεκάθαρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλεί «συμπαίκτες» στο PAO Foundation και από τη στιγμή που ο ίδιος δεν επιθυμεί να εμπλακεί στην ΠΑΕ, θα χρειαστεί να βρεθεί ένας ή μια ομάδα ατόμων που θα αναλάβουν το πιο δαπανηρό «πράσινο» τμήμα. 

Βέβαια δεν μπορώ να αντιληφθώ πως γίνεται το project PAO Foundation να συνδέεται άμεσα με το τμήμα μπάσκετ και το μέλλον του, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ΚΑΕ, αν δεν προχωρήσει το πλάνο του... 

Αρχικά θα χρειαστεί να περιμένουμε την αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου και στη συνέχεια την ανταπόκριση που θα υπάρξει στο κάλεσμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για «συστράτευση των Παναθηναϊκών Δυνάμεων». 

Σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα θα μάθουμε το πλάνο που υπάρχει με περισσότερες λεπτομέρειες και αρκετά σύντομα θα φανεί αν ο Παναθηναϊκός θα πάει ένα βήμα μπροστά, ή πολλά ...πίσω. 

Γράψτε το σχόλιο σας...