(Τον) Κέρδισε το τένις… (video)

Ο Ηλίας Κώτσιος σταμάτησε το ποδόσφαιρο και τώρα γυμνάζει εκείνες κι εκείνους που θέλουν να διαδεχθούν τη Μαρία Σάκκαρη και το Στέφανο Τσιτσιπά…!
0
Γιώργος Λιώρης
12/12/2018 • 08:16
Ηλίας Κώτσιος
  • shares
Τι συμβαίνει όταν ένας Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής, συναντά έναν Ισπανό προπονητή τένις; Μόλις πληροφορηθήκαμε αυτή τη συνύπαρξη στη Fernandez Tennis Academy σπεύσαμε να το διαπιστώσουμε «ιδίοις όμμασι»…

Βρήκαμε λοιπόν τον Ηλία Κώτσιο και τον Enrique Fernandez με τους υπόλοιπους συνεργάτες του, περιτριγυρισμένους από μικρά παιδιά, έφηβους κι έφηβες που έπαιζαν καθηλωτικό τένις και γυμνάζονταν, υπό την καθοδήγηση του πρώην ποδοσφαιριστή, σαν επαγγελματίες. 

Ο Κώτσιος αποτελούσε στα ποδοσφαιρικά του χρόνια, χαρακτηριστική περίπτωση αθλητή που είχε ως σύνθημα την αρχαιοελληνική φράση «τα αγαθά κόποις κτώνται». Όπως ο ίδιος τονίζει στα «παιδιά του» αυτή η επιμονή θωρακίζει το ταλέντο και το συγκρατεί στο δρόμο της βελτίωσης. 

Με αυτές τις αρχές ανέθρεψε την κόρη του και από εκείνη έμαθε (το) τένις και τον  Enrique Fernandez. Ο Ισπανός ο οποίος έχει δημιουργήσει τη δική του ακαδημία στη χώρα μας βρήκε στο πρόσωπο του Ηλία Κώτσιου εκείνον που θα προσθέσει στην προσπάθεια την πειθαρχία και τη μαχητικότητα του πρωταθλητή. Στοιχεία τα οποία αναμειγνύει με την έμφαση στην τεχνική και την τακτική που δουλεύουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του στους νεαρούς αθλητές. 

Για έναν προπονητή σαν τον Ισπανό που οδήγησε το συμπατριώτη του Daniel Munoz de la Nava στο νούμερο 68 της παγκόσμιας κατάταξης, τίποτε δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη. Πoλλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για την εξέλιξη μικρών παιδιών, η οποία απαιτεί εκτός από την αθλητική ανάπτυξη και αυτή της προσωπικότητας και της νοοτροπίας.  

Κι αν όσα ακούσαμε από τους δύο προπονητές μας έδωσαν μια γεύση για την κουλτούρα και τη φιλοσοφία που θέλουν να περάσουν στους αθλητές και τις αθλήτριες τους, αυτό που αποδείχθηκε ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν ο τρόπος με τον οποίο εκείνοι κι εκείνες μιλούν για αυτή την προσπάθεια.

Μικρά παιδιά που θέλουν να γίνουν μεγάλοι αθλητές…!

Γράψτε το σχόλιο σας...
30/10/2019 • 07:14

Κομβικός παράγοντας το κίνητρο σε Λονδίνο και Νάπολι

Προβάδισμα νίκης σε εκτός έδρας αποστολές έχουν απόψε η Λειψία, η Αμπερντίν και η Ρέϊντζερς. Με βάση το κίνητρο μπορεί να καταφέρει κάτι καλό η Γιουνάϊτεντ στο Λονδίνο ενώ ματς με πολλά γκολ περιμένουμε στη Νάπολι.