Παναθηναϊκός ΟΠΑΠΠρομηθέας ΠατρώνΑΕΚΠεριστέριΠΑΟΚΗφαιστος ΛήμνουΠανιώνιοςΑρηςΛαύριοΚολοσσός H HotelsΗρακλήςΙωνικός ΝικαίαςΕρμής ΑγιάςΡέθυμνο Cretan Kings

Καστρίτης: «Οι διακρίσεις παίζουν μικρό ρόλο σε χαμηλές ηλικίες»(video)

Η εθνική Εφήβων ετοιμάζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ηρακλείου (29/6-7/7) κι ο Έλληνας εκλέκτορας δεν επιθυμεί η ομάδα του να έχει επιπλέον πίεση, ως διοργανώτρια χώρα.
10/06/2019 • 13:19
Ο Γιάννης Καστρίτης ανέλυσε τη γενικότερη φιλοσοφία που πρέπει να διέπει τις εθνικές ομάδες μπάσκετ στις μικρές ηλικίες
  • shares
Η εθνική Εφήβων βρίσκεται στην τελική ευθεία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου, έχοντας ως αντιπάλους στη φάση των ομίλων τη Ρωσία, την Αργεντινή και τις Φιλιππίνες. Ο εκλέκτορας της Ελλάδας, Γιάννης Καστρίτης, επεσήμανε πως σε αυτές τις ηλικίες, μεγαλύτερη σημασία έχει η αποκόμιση εμπειριών, παρά οι διακρίσεις, τονίζοντας πως η ομάδα δεν πρέπει να πιεστεί από το γεγονός πως η διοργάνωση διεξάγεται στη χώρα μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη, κατ' αρχάς για το στόχο που πρέπει να υπάρχει σε αυτές τις μικρές ηλικίες: 
«Δεν πρέπει να πιεστούν, επειδή η διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα. Άλλωστε κατά τη γνώμη μου σε αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει να παίζει πρωτεύοντα ρόλο η διάκριση. Το σημαντικό είναι τα παιδιά να κερδίσουν εμπειρίες, να αποκομίσουν ότι καλύτερο μπορούν και να προετοιμαστούν για τα επόμενα βήματά τους στο μπάσκετ. Το πιο σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να προετοιμάσουμε τα παιδιά για τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα. Σε ένα - δύο χρόνια η παρουσία τους στις «μικρές» εθνικές θα έχει ολοκληρωθεί. Το θέμα είναι να έχουν μάθει, να έχουν μπει σε μια διαδικασία τέτοια που θα μπορεί να τα κάνει ανταγωνιστικά στον επαγγελματικό στίβο, αλλά και ικανούς να στελεχώσουν, όποιοι από αυτούς το καταφέρουν και μακάρι να είναι πολλοί, την Εθνική Ανδρών. Νομίζω οι διακρίσεις μικρό ρόλο παίζουν σε αυτές τις ηλικίες. Φυσικά, πάντα είναι ευπρόσδεκτες, αλλά το σημαντικό και αυτό που εμείς θέλουμε, είναι να παρουσιάσουμε μια ομάδα, η οποία θα αποπνέει η υγεία, θα δίνει το 100% κάθε στιγμή στο παρκέ και από από εκεί και πέρα ας έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τη σύνθεση του ομίλου μας:
«Στον όμιλό μας είναι η Ρωσία, που προκρίθηκε ως τέταρτη από το Ευρωπαϊκό, η Αργεντινή με μετάλλιο στο παναμερικανικό και οι Φιλιππίνες, μια άγνωστη ομάδα για πολλούς, η οποία προέρχεται από μια χώρα όπου το μπάσκετ είναι σαν... θρησκεία και χτίζουν ένα πρόγραμμα με βάθος πενταετίας. Ο όμιλός μας είναι πολύ δύσκολος».

Για την πορεία της προετοιμασίας:
«Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να μαζευτούν όλα τα παιδιά, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, να έχουμε με υγεία πάνω από όλα και να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε με την έναρξη του Παγκοσμίου. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις την εξέλιξή τους μέρα με τη μέρα και δεν είναι υπερβολή αυτό. Όλων μας, και δικός μου και των συνεργατών μου, στόχος είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά όσο γίνεται περισσότερο, να τους δώσουμε τα εφόδια που ξέρουμε πως θα τους βοηθήσουν στην πορεία. Από την άλλη το να βλέπεις αυτή την ενέργεια, το πάθος και τη θέληση να βελτιωθούν κάθε μέρα, αυτό πραγματικά είναι κάτι που γεμίζει κι εμάς όλους με πάθος και ενέργεια».


Γράψτε το σχόλιο σας...