Παναθηναϊκός ΟΠΑΠΠρομηθέας ΠατρώνΑΕΚΠεριστέριΠΑΟΚΗφαιστος ΛήμνουΠανιώνιοςΑρηςΛαύριοΚολοσσός H HotelsΗρακλήςΙωνικός ΝικαίαςΕρμής ΑγιάςΡέθυμνο Cretan Kings
TAGS

  Μπάνκι: "Δεν μας επηρέασε η διακοπή"

  Ο προπονητής της ΑΕΚ Λούκα Μπάνκι μετά το παιχνίδι με τον Προμηθέα θέλησε να υποβιβάσει το θέμα της διακοπής και να ασχοληθεί με το πόσο σημαντικό και δύσκολο έργο έχει η ομάδα του στη συνέχεια της σειράς.
  01/06/2019 • 20:45
  Ο Λούκα Μπάνκι
  • shares

  Ο προπονητής της ΑΕΚ Λούκα Μπάνκι μετά το παιχνίδι με τον Προμηθέα θέλησε να υποβιβάσει το θέμα της διακοπής και να ασχοληθεί με το πόσο σημαντικό και δύσκολο έργο έχει η ομάδα του στη συνέχεια της σειράς. 

  «Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, όπως και το πρώτο σε αυτή τη σειρά. Ένα παιχνίδι με δύναμη, έπαιξε δυναμικά ο Προμηθέας και το αντιμετωπίσαμε στο δεύτερο μέρος. Αντίστοιχα έπραξαν και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, όμως, μας έκαναν ένα σερί και μείναμε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο. Παρά την προσπάθεια στην άμυνα, προσπαθήσαμε στην επίθεση να μειώσουμε τα λάθη. Μπορούμε να πούμε ότι οι άμυνες των δύο ομάδων είναι στο ίδιο επίπεδο. Όμως, είδαμε τη διαφορά από τα σουτ των Χολ και Γκίκα. Είναι ένα σημείο που πρέπει να συγκεντρωθούμε για να βελτιώσουμε τα πράγματα.

  Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι υπάρχει ευθύνη σε αυτό. Όταν παίζεις τέτοιου επιπέδου παιχνίδια, πρέπει να βγαίνεις απόλυτα συγκεντρωμένος. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, για να το... μεταφράσουμε σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς, αυτό που κάναμε λάθος, ήταν πως δεν μειώσαμε τα λάθη μας. Και δυστυχώς, δεν βρήκαμε ελεύθερα σουτ στην επίθεση. Η μεγάλη δυσκολία ήταν ότι δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στις δυσκολίες του Προμηθέα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για να είμαστε ακόμα καλύτεροι.

  Όπως μπορούσε να προβλέψει ο καθένας είναι μια δυσκολη σειρά. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στη βαθμολογία και με συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δύο ομάδες με εμπειρία, με κούραση και φτάνουν στα playoffs με φιλοδοξίες και θέληση. Πράγμα που φαίνεται στο παρκέ.

  Είμαι Ιταλός, το έχω δει αρκετές φορές. Είμαστε χώρες ζεστές, μεσογειακές. Το γεγονός ότι παίζουμε σε τέτοιο περιβάλλον, ρισκάρει τέτοιες συμπεριφορές. Ήταν η συμπεριφορά ενός. Όλοι οι υπόλοιποι οπαδοί δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Αυτό ήταν μεμονωμένο γεγονός, από έναν άνθρωπο. Καταδικάζουμε την μεμονωμένη συμπεριφορά, αλλά ας μην το γενικεύουμε. Εγώ είδα έναν που μπήκε, όχι τους υπόλοιπους. Αν είχε χρησιμοποιηθεί ένας κύκλος από σεκιούριτι, ίσως να μην έμπαινε. Μας αρέσει να μας υποστηρίζουν τέτοιοι οπαδοί. Φυσικά με το να σέβονται τη δουλειά μας, να σέβονται τους υπόλοιπους φιλάθλους και την κανονικότητα ενός αγώνα.

  Ήταν κάτι που συνέβη ανάποδα στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό που πιστεύω είναι πως οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να φέρουν τους παίκτες στην καλύτερη κατάσταση. Είναι μεγάλη σειρά και μπορούμε να δούμε παίκτες... σιωπηλούς να πρωταγωνιστούν. Πιστεύω θα πρέπει να έχουμε μια πιο ευρεία οπτική των ομάδων που έχουν λύσεις και παίκτες που μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές. Και σίγουρα αυτός είναι ένας αριθμός που βοηθάει τους προπονητές. Αλλά όπως είδατε, πρέπει να είσαι έξυπνος και ώριμος να διαβάσεις το παιχνίδι».


  Γράψτε το σχόλιο σας...