Παναθηναϊκός ΟΠΑΠΠρομηθέας ΠατρώνΑΕΚΠεριστέριΠΑΟΚΗφαιστος ΛήμνουΠανιώνιοςΑρηςΛαύριοΚολοσσός H HotelsΗρακλήςΙωνικός ΝικαίαςΕρμής ΑγιάςΡέθυμνο Cretan Kings
TAGS

  Κομνηνός: "Να πάρει το μπάσκετ το μερίδιο που του αξίζει" (video)

  Οι δηλώσεις του CEO του Basketball Champions League, στο περιθώριο του 1ου Επιχειρηματικού Φόρουμ “Basketball to business success” που διοργάνωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλαν ειδήσεις
  27/02/2019 • 20:18
  Ο Πατρίκ Κομνηνός
  • shares
  Η παρουσία του Πατρίκ Κομνηνού στο 1ο Επιχειρηματικό Φόρουμ “Basketball to business success” που διοργάνωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ (εδώ μπορείτε να δείτε και τη σχετική δημοσίευση) έδωσε την ευκαιρία και για μια γενικότερη συζήτηση για θέματα του μπάσκετ. 
  Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ.Κομνηνός είπε: “Το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει μια καλή αντιμετώπιση. Παραμένει δημοφιλές άθλημα που συναγωνίζεται το ποδόσφαιρο σε επίπεδα προβολής. Οι ευρωπαϊκοί τίτλοι των ομάδων πιστοποιούν αυτό το γεγονός. Στην υπόλοιπη Ευρώπη το μπάσκετ -παρότι είναι σε πολλές χώρες το δεύτερο άθλημα- χάνει συνεχώς μερίδιο από άλλα αθλήματα. Ακριβώς επειδή δεν έχει καταφέρει να βρει ένα μοντέλο διοίκησης ή οργάνωσης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η “πίτα” παραμένει μικρή για αυτό που αντιπροσωπεύει το μπάσκετ και νομίζω ότι πως η προσπάθεια που κάνουμε εμείς ως Champios League αλλά και η προσπάθεια των ομάδων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να πάρει το μπάσκετ το μερίδιο που του αξίζει».

  “Περιμένουμε αύξηση 40% με 45%”

  Ο κ.Κομνηνός ρωτήθηκε για τον κόσμο που περιμένουν στη συνέχεια της διοργάνωσης αφήνοντας πίσω τη φάση των ομίλων. Και είπε: “Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σε αυτή τη φάση τα γήπεδα θα γεμίσουν. Η στατιστική που έχουμε τα δύο πρώτα χρόνια μας δείχνει ότι σε αυτό το επίπεδο υπάρχει μια αύξηση 40% με 45%. Είναι λογικό καθώς είναι αγώνες ζωής και θανάτου. Προφανώς στον πρώτο ελληνικό «εμφύλιο» δίνει μια ιδιαίτερη χροιά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα γεμίσει τα γήπεδα».
  Ο κ.Κομνηνός αναφέρθηκε και σε αυτά που χωρίζουν τη FIBA και την Euroleague. Απάντησε: “Δεν μου αρέσει να την χαρακτηρίζω ως κόντρα είναι σίγουρα διαφορετική φιλοσοφία. Εμείς ως FIBA, έχουμε μια ευθύνη να προστατέψουμε τα Πρωταθλήματα και τις Εθνικές ομάδες. Εκεί υπάρχει μια διαφωνία με την Euroleague που προκειμένου να αυξήσει τα δικά της έσοδα και τη δική της προβολή, έρχεται πολύ συχνά αντιμέτωπη με τις Εθνικές ομάδες και τα πρωταθλήματα. Θέλω να πιστεύω όμως, επειδή θέλουμε όλοι να δούμε μια γιγάντωση της «πίτας» του μπάσκετ πως κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσουμε το μπάσκετ ενιαία και θα δώσουμε μια λύση». 

  Γράψτε το σχόλιο σας...